I’m not from here

This slideshow requires JavaScript.

I’m not from here

Typology: Pavilion, Winter station

Location: Ontario, Canada

Year: 2019

Stage: Competition

Team: Adrian Aguirre

 

I’m not from here explores geometrical disequilibrium, where space basic element is an anthropocentric element – existing life ward towers – and is transformed into a non-anthropological triaxial plane, where planes fold in three dimensions, considering a continuous fold from ceiling to wall, to entrance, to ceiling and base.

An animalistic exterior is proposed through sheep insulation wool, exploring the aesthetical possibilities of unseen elements of construction and their expressive conditions, removing its original condition (insulation material), accepting its neutrality to become an expression beyond the senses: tactile, visual and olfactive, while promoting a sustainable, recycled nontoxic material.

I’m not from here aims to express climate conditions through material transformation, where the exterior cladding will absorb moist from the sea and the atmosphere modifying texture and color properties, becoming a “living” witness of time and weather.

 

Details:

Capacity: 1-2 users

Height: 3.05m

Diameter: 8.00m

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s