Tongzhou. Lobby & skylobby

This slideshow requires JavaScript.

Beijing Tongzhou Tower. Lobby & skylobby

Typology: Interior design

Location: Beijing, China

Year: 2019

Stage: Concept design

Team: Adrian Aguirre & Vanessa Gomez

History on Tongzhou district recognized that its location was of high importance for Beijing’s water approach being the eastern gateway of Beijing on 195bc, which relates to the brief that Tongzhou will be the largest inland port in the future and will occupy an important
position in the future of Beijing
CONCEPT: HISTORICAL SENSE
SHAPE: SINUOUS SURFACE – WATER

A profound relation to history-historical elements-architecture of the site considers the
Randengfo Sheli Pagoda as part of the design intent and proposal for the Tongzhou tower. This relationship is also formal, the Randengfo Sheli Pagoda general form is similar to the core’s geometry of the Tongzhou tower, each level and details of the Pagoda are considered
and extrapolated.
CONCEPT: HISTORICAL TOUCH
SHAPE: OCTAGON
SECONDARY CONCEPT: REPETITION

To become a Financial landmark complex Architecture and Interior architecture must relate, the striking and elegant exterior invites high end users, the verticality is accentuated by its form and details.
The proposed interior geometry for the Main Lobby and Sky Lobby maintain a language from sinuous forms which amplifies interior experience, interior illumination and proposes high end materiality with a natural sense to provide a warm and elegant yet classic atmosphere to become a place to work.
CONCEPT: THE PLACE TO WORK
SHAPE: VERTICAL SURFACE

Interior development was articulated through a series of variations with the aim to evoke and provoke a sense of permanence and connection to the natural and organic elements of the architecture. Continuous lines, elements and object morph from a hard to a soft geometry enveloping the entirety of the space. Variations from bended wood elements to vertical single curved elements provides texture and visual references.
CONCEPT: CONTEMPORARY SHIFT
SHAPE: CONTINUOUS SURFACE

The proposal embraces all the main ideas from architecture to design, resonating primarily with the values of human interaction, human experience, polyfacetic and multi-purpose interior, with flexible furnitura able to be removed or re-arranged to allow for a multiplicity of uses such as negotiation areas, coffee space, art display, waiting areas and contemplative zones.
The proposal aims to connect at a higher design level with a functional nature, for Tongzhou tower to become a place to be.
CONCEPT: THE PLACE TO BE
SECONDARY CONCEPT: BUSSINES INTERACTION & HUMAN INTERACTION

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s